ERP tehokas käyttöönotto

Käyttöönotto on yksi toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) tehokkaan hyödyntämisen kannalta oleellisimmista asioista. Hoidamme käyttöönoton aikataulutetusti ja suunnitellusti. Saat ratkaisusta parhaan hyödyn irti ja pääset heti kiinni tehokkaampaan toimintaan. Kun varaat käyttöönottoon myös omaa aikaasi ja resursseja, saat ohjelmiston nopeammin käyttöösi.

Lataa opas

Lemonsoft on toiminnanohjauksen ohjelmisto, joka on kehitetty vastaamaan suomalaisten yritysten liiketoiminnan tarpeisiin. Liiketoimintamalliimme ei sovi konsultointipainotteinen raskas käyttöönotto, jotta saisit ohjelmiston hyödyt käyttöösi. Sen sijaan olemme rakentaneet ohjelmiston sisään eri alojen parhaat käytännöt, jotka kehittyvät jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella. Tämä näkyy kevyempänä käyttöönottona räätälöityyn tai konsultointipainotteiseen järjestelmään verrattuna.

Jokaisella yrityksellä on erityistarpeita sekä omia prosesseja, jotka asettavat vaatimuksia ohjelmiston toiminnalle. Käyttöönottoprojektissa käymme läpi kanssasi tarkemmin läpi yrityksesi tarpeet ja määrittelemme sen, miten Lemonsoftia on paras käyttää juuri sinun yrityksessäsi. Joskus aloitetaan jostain toiminnanohjausjärjestelmän osa-alueesta, vaikkapa taloushallinnosta, ja myöhemmin käytön vakiintuessa laajennetaan käyttöä muihinkin osa-alueisiin, kuten esimerkiksi CRM-toimintoihin. Joskus taas lähdetään liikkeelle laajan kokoonpanon käyttöönotolla, joka vaiheistetaan yhdessä projektiryhmän kanssa pidemmälle ajanjaksolle. Lemonsoftin laajuus ja joustavuus mahdollistaa monia vaihtoehtoja.

Saadaksesi Lemonsoftin käyttöösi parhaalla mahdollisella tavalla suosittelemme käyttöönottopalveluittemme käyttämistä koko aloitusajan; tavallisimmin 3-6 kk. Saat käyttöönoton tueksi yksilöllisen ja muokattavissa olevan aikataulutuksen, sekä oman Lemonsoft-asiantuntijan.

”Lemonsoftin projektipäällikkö oli tarvittavassa vaiheessa erittäin hyvä ja osaava. Hän piti hienosti käyttöönottoprojektin ohjat käsissä ja saimme häneltä tukea.” 

Pisla Oy, Ilkka Keskinen

Käyttöönotto erpOlemme viimeisen 15 vuoden aikana tehneet reilusti yli 1000 käyttöönottoa ja havainneet, että käyttöönoton työmäärä vaihtelee asiakkaittain ja toimialoittain. Työmäärän eroihin ei ole yksittäistä syytä. Merkittävin ero löytyy asiakkaan omasta aktiivisuudesta. Perusasiat voi opiskella itsenäisesti opiskeluvideoiden ja muun itseopiskelumateriaalin avulla projektipäällikön ohjaamana. Toisessa ääripäässä asiakkaat tilaavat toimittajalta perustietojen syöttämisenkin.

Käyttäjämäärä ja käyttöönotettavan ohjelmiston laajuus vaikuttaa merkittävästi työmäärään. Alle 10 käyttäjän ohjelmiston käyttöönottoon kuluu aikaa keskimäärin 8 päivää, yli 100 käyttäjän järjestelmissä käyttöönottotyön määrä on yli 20 päivää.

toimiala

Myös yrityksesi toimiala vaikuttaa työmäärään. Esimerkiksi tukkutoimialalla projektiin liittyy tyypillisesti EDI-sanomien tai verkkokaupan käyttöönotto, joka lisää jonkin verran työmäärää. Tilitoimistot puolestaan ottavat käyttöönsä kapeamman osuuden ohjelmistosta ja opiskelevat ohjelmiston käyttöä paljon itsenäisesti.

Kokeneet projektipäällikkömme vievät käyttöönoton läpi rautaisella otteella ja sovittujen aikataulujen sekä budjetin puitteissa. He myös esisuunnittelevat ja aikatauluttavat koulutuspäivät.

Ohjelmiston käytössä tulee tukitarpeita myös käyttöönoton jälkeen, jolloin kontaktinasi toimii Service Desk. 

Tutustu tiimiimme

Projektipäälliköt

Tomi Seppälä Lemonsoft-kokemusvuosia 11
Aino-Maria Hakala Lemonsoft-kokemusvuosia 2

 

Asiantuntijat

Jaana Kylämäki
Osaamisalue: Talous ja henkilöstöhallinto, logistiikka, projektihallinta, crm
Lemonsoft-kokemusvuosia 11
Pauli Roikonen
Osaamisalue: Logistiikka, tuotanto, projektihallinta, crm
Lemonsoft-kokemusvuosia 7
Johanna Fors
Osaamisalue: Talous ja henkilöstöhallinto, projektihallinta, crm
Lemonsoft-kokemusvuosia 9
Markus Litmanen 
Osaamisalue: EDI, integraatio/rajapinnat 
Lemonsoft-kokemusvuosia 3 
Seppo Kaile
Osaamisalue: Logistiikka, tuotanto, projektihallinta, crm
Lemonsoft-kokemusvuosia 17
Aki Vainionpää
Osaamisalue: tuotanto, logistiikka, projektinhallinta, CRM 
Lemonsoft-kokemusvuosia 9

 

Opas

sujuva käyttöönotto-1

Sujuva käyttöönotto

Toiminnanohjauksen käyttöönotto on haastava projekti, mutta mikäli yrityksesi ei ole oikonut hankintaprosessissa ja henkilökunta sitoutuu asiaan, niin kyllä käyttöönottokin tapahtuu sujuvasti.

Olemme tehneet satoja käyttöönottoja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Keräsimme tähän oppaaseen omat ajatuksemme sujuvasta käyttöönotosta.

Täytä tietosi ja lataa opas

Kannattaako investoida toiminnanohjausjärjestelmään?

Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää vai vaihtamassa vanhaa uuteen? Vai haluatko lisää toimintaa tehostavia ja liiketoimintaa kehittäviä osia nyt käytössä olevaan Lemonsoft-kokonaisuuteen? Lataa aiheeseen liittyvä opas ja kokeile omilla luvuilla mitä säästö saattaisi yrityksesi osalta tarkoittaa.

Lataa aiheeseen liittyvä opas  Ota yhteyttä

Lemonsoft Aula